Zalto Glass Norge

Zalto er en liten produsent fra Østerrike som lager noen av verdens flotteste og mest spesielle vinglass av munnblåst krystall. Glassene er løvtynne og ekstremt lette, noe som sammen med en flott og korrekt fasong gir en veldig god balanse når man holder det i hånden.

Zalto Glass Norge Munnblåst

Men den mest unike egenskapen i glasset ligger i kombinasjonen av det tynne glasset, samt totalt fravær av spenning. Ved å benytte blyfri krystall, blåses glassene på en høyere temperatur enn ellers. ( bly reduserer smeltepunktet i glass ).

Zalto Glass Norge

Den store temperaturforskjellen fra ett ferdig blåst glass og ned til romtemperatur reduseres gjennom veldig mange temperatursoner på veien. Dette, kombinert med den tynne glassveggen fjerner spenninger i glasset totalt. Så ved å klemme lett på toppen av glasset, ser man tydelig at det er fleksibelt.

Ved første øyekast og berøring vil man kanskje tro at glassene er veldig skjøre, men i all hovedsak er det motsatt i form av at de fordeler slag og kantstøting på en helt unik måte. De er dessuten også beregnet på oppvaskmaskin, der det er mindre sjanse for at de knuser, samt at de ikke tar til seg kalk like lett som mange andre glass.

Zalto Glass Norge - Munnblåste glass

Zalto er ett mesterstykke av glasskunst der de erfarne blåserne ofte trenger opp mot to år for å perfeksjonere kunsten.

“The current gold standard”
Eric Asimov, New York Times
“The wine whisperer." The ultimate wine-glass. Everything is 
amplified, richer, finer. When the wine is perfect, the experience 
is sublime. "There will be no upgrade, no obsolescence.”
The unimprovable Awards, Wall Street Journal Celebrating 6 perfect things

 

Vi selger disse glassene kun gjennom noen få utvalgte forhandlere, og dem finner du her. 

Ønsker du Zalto til din restaurant eller bar? Vennligst ta kontakt med oss.